| Oficjalna czeska dystrybucja | 
| 24 miesiące gwarancji | 
| Bezproblemowa obsługa w Czechach | 
| 40,49 zł Zniżka -23% | 
| 32,92 zł bez VAT | 


Ciesz się pyszną kawą przelewową. Umieść filtr (dripper) w szklance lub
kubku i rozpocznij parzenie. Wsyp zmieloną kawę do filtra i zalej gorącą
wodą.
Poręczny dripper stanie się świetnym pomocnikiem, który
sprawi, że przygotowanie kawy filtrowanej będzie proste, a rezultat zawsze doskonały!

Dripper składa się z plastikowego pojemnika na zmieloną kawę
z uchwytami na zawiasach, z metalowym sitkiem
i plastikową tacką ociekową, która może być
używana jako kubek. Dzięki metalowemu filtrowi
unikniesz ciągłego kupowania papierowych filtrów. Użyj tego
drippera, aby oszczędzić na kosztach zakupu filtrów
papierowych. Ogromną zaletą korzystania z tego drippera jest nie tylko
ekonomiczna i ekologiczna eksploatacja, ale także nie
będziesz obawiał się, że będziesz chciał zaparzyć kawę, a
nie będziesz miał filtraw domu.
Metalowy filtr zatrzymuje mniej olejków kawowych niż
filtry papierowe, a uzyskana kawa jest bardziej aromatyczna
i ma więcej smaku. Ponadto, stal nierdzewna dobrze przewodzi
ciepło, co skutkuje lepszą ekstrakcją kawy. Kawa zachowuje
wówczas całość swojego aromatu i smaku.
Dripper nadaje się również do podróży. Dzięki składanym uchwytom
i małym rozmiarom jest kompaktowy.
Jak zrobić świetną kawę:
Odważyć 23 gramy kawy. Grubość mielenia powinna być znacznie większa niż
w przypadku espresso. Po przetestowaniu można dostosować stopień
rozdrobnienia kawy w zależności od potrzeb. Przygotuj również około 500 ml
przefiltrowanej wody o temperaturze 92–94°C. Jeśli nie znasz dokładnej
temperatury, zalecamy doprowadzenie wody do wrzenia i pozostawienie jej na
około 45 sekund. Umieszczasz dripper na kubku i przepłukujesz go gorącą
wodą – dripper jest nagrzany i gotowy do parzenia kawy. Następnie wsyp
kawę do filtra, zalej 30 ml gorącej wody i odstaw na około 30 sekund –
uważaj, aby nie pominąć tego kroku, w przeciwnym razie kawa nie zostanie
prawidłowo wyekstrahowana! Następnie wlewaj kawę powoli, cienkim strumieniem
i okrężnymi ruchami od środka. Przy krótkich przerwach proces filtracji
powinien trwać do 3 minut i należy użyć 400 ml wody. Zdejmij dripper
z filiżanki i kawa jest gotowa.
Proporcje wody i kawy można dostosować w zależności od potrzeb.
Cechy:
Opis techniczny:.
Prosimy o pisanie postów na temat, aby dyskusja była przydatna dla innych. Dyskusja jest moderowana - operator zastrzega sobie prawo do edytowania postów, przenoszenia ich do innej dyskusji i usuwania nieodpowiednich postów. Nieodpowiednie posty są przede wszystkim nielegalne, wulgarne, nie na temat lub w inny sposób niepożądane.
| Typ akcesoriów | |
| Typ akcesorium | Na kawę | 
|---|---|
| Wymiary i waga | |
| Wysokość wymiaru Wysokość wymiaruWymiar od góry do dołu, patrząc z przodu. | 91 mm | 
| Szerokość wymiaru Szerokość wymiaruWymiar od lewej do prawej, patrząc z przodu. | 73 mm | 
| Głębokość wymiaru Głębokość wymiaruWymiar (grubość) od przodu do tyłu, patrząc z przodu. | 73 mm | 
 
																Opis i specyfikacje mogą ulec zmianie bez powiadomienia. Zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.
Aktualne stany magazynowe pokazują online liczbę dostępnych artykułów w sklepach i naszych magazynach. Cena produktów zawiera już opłaty za utylizację odpadów elektrycznych zgodnie z ustawą nr 185/2001 Coll. oraz opłaty licencyjne zgodnie z dekretem nr 488/2006 i nr 408/2008 Coll. z późniejszymi zmianami, jeśli mają one zastosowanie do produktu.